The Psychic Tarot

Psychic Tarot


Tarot / orakelkort

Pris: 380 kronerDet første som må sies om Psychic Tarot er at den mangler hoffkort og tiere. I tillegg har den fått sju chakrakort som ikke egentlig hører hjemme i en tarotstokk. Personlig så jeg nok gjerne at spesielt tierne var med, men resten av denne stokken er så innmari god at det i grunnen ikke spiller noen rolle.


Du trenger ikke kunne noe som helst om tarot for å ha glede av Psychic Tarot. Bildene og stikkordene på kortene snakker for seg selv, og i tillegg følger det med en guidebok som er kortfattet, men meget god. Du kan altså bruke Psychic Tarot som en vanlig orakelstokk uten noen form for forkunnskap.

Psychic Tarot går til kjernen av hvert enkelt kort. De fleste tarotstokker opererer med en masse symboler du må ha kunnskap for å få noe ut av. men sånn er det ikke her. Mange av kortene viser i stedet gjennom ord og bilder hvordan energien i kortet kjennes. Stavenes ess er et eksempel. I Psychic Tarot heter Stavenes ess Passion Ignited (se bilde under) og viser en kvinne med ild i brystet. Og akkurat sånn er det Stavenes ess kjennes: Som å opplyses innenfra av kraft og inspirasjon. I mange andre stokker ser du bare en stav på bildet og er nødt til å vite hva staver betyr. Det skaper avstand. Så jeg må si jeg bare elsker hvordan Psychic Tarot går utenom symbolene og viser, direkte, hva kortene handler om. 


Noen kort har bilder som gjør meg skvik skvatt lykkelig. Det er så innmari gode tolkninger! Conflict & Defeat er et sånt (se under). Dette er 5 sverd i vanlig tarot som handler om kamp og en indre drive for å vinne. Psychic Tarots versjon viser folk som stresser og kaver i en trapp. Opp og ned, opp og ned... men hele tiden står det et lys der og skinner, midt i alt maset. Det er et supergodt bilde på muligheten 5 sverd åpner for: Å gi slipp på all kamp og vende seg mot lyset som alltid er der, bak og under.  


Jeg må nevne at det fins enkelte mindre gode kort i Psychic Tarot også. Sånn er det i så godt som alle alle stokker. I Psychic Tarot er de mindre gode kortene ikke direkte dårlige, som det ofte er tilfelle ellers, men de er litt mindre briljante. Mengden skikkelig gode kort i stokken er dog så stor at det oppveier i overmål.                   


Personene på bildene er normale kvinner og menn. Ikke alle er estetisk plettfrie, og ikke alle er unge. Det gir et realistisk preg som jeg setter pris på. Kjønnet til personen på bildet henger ofte sammen med kortets budskap. Det samme gjelder fargene som er brukt.


Psychic Tarot er lett å bruke for deg som er ny med tarot, men samtidig så klok at du vil finne mye spennende her selv om du har jobbet med tarot lenge. Jeg anbefaler den av fullt hjerte.65 kort + guidebok med 172 sider

ISBN 978-1-4019-1866-8

Utgitt i 2008


(Her er kortene som tilsvarer Myntenes ess, To begre, Fem sverd, Stavenes ess, Narren, Måtehold og Månen samt kortet for Hara chakra)