Min reise med Rosenmetoden


Jeg vil fortelle litt om mine erfaringer med Rosen for å gi et bilde av hvordan det kan være. Og jeg sier det med en gang: Hvordan det KAN være - for vi er ofte raske til å vurdere oss selv opp mot andre eller mot egne forventninger og føle at det vi selv opplever ikke er bra nok, raskt nok, spesielt nok eller lignende. Saken er bare at det ikke fins noen fasit når det kommer til følelser og indre utvikling. Min historie er bare en av uendelig mange mulige. Og likevel gir den et inntrykk. 

Den første gangen jeg fikk behandling var jeg ung. Det var behagelig med berøring, men ga meg ikke noe mer. Sannsynligvis var det for tidlig for meg. Jeg hadde andre skritt å gå først.


Mange år etter fikk jeg behandling igjen. Nå var jeg i trettiårene og på et helt annet sted i livet. Under behandlingen skyllet det fram en stormflod av følelser som hadde preget meg helt siden ungdommen: Motstand mot å leve og en opplevelse av å være fremmed på jorden. Kroppen skalv av frost så tennene klapret, og tårene rant. Det var en intens opplevelse. Og det rare er at både dødslengselen og fremmedfølelsen forlot meg der og da... De har aldri plaget meg siden.


Min reise med Rosenmetoden startet altså med to svært ulike behandlinger: En stille hvor ingenting skjedde, i hvertfall ikke på overflaten, og en dramatisk hvor alt mulig skjedde. Så forskjellig kan det være selv om du er ett og samme menneske!

Underveis har jeg møtt ulike landskaper. Jeg har erfart at det fins frossen tundra inni meg, tette skoger, giftig sumpmark, åpne utsyn og lysende, glassklare kilder. Mange av disse stedene var fullstendig nye for meg. Og likevel har de ligget der hele tiden! Jeg har kommet til å se på oss mennesker som slott med mange rom. Noen rom bruker vi masse, andre bare sjelden. Noen rom har vi stengt. Noen er glemt. Og noen rom ligger og venter, fulle av verdifulle skatter, fordi vi ikke har rukket dit enda...


De fleste av mine behandlinger er stille, iblant er det tårer og ting. Det med stille behandlinger har frustrert meg mye. Jeg hadde en forestilling om at Rosen skulle være som å trykke på en knapp. Pling, så åpner alle skuffer seg og det vonde renner ut... som en mekanisk operasjon... Men det er ikke sånn. I hvert fall ikke alltid! Jeg har ofte følt at jeg sto stille. Og likevel, når jeg ser meg tilbake over skulderen og tenker på hvordan jeg var før Rosen-reisen begynte, så blir det klart for meg at mye har skjedd. Jeg har fått et nytt syn på hvordan det var å være meg da jeg var liten. Og jeg er blitt et sterkere menneske, bedre i stand til å forme livet i tråd med mitt hjertes sanne ønsker og å være kjærlig mot dem jeg er glad i. 

Med årene har selve metoden vi bruker i Rosen trådt fram og blitt stadig mer viktig for meg. Den er en kilde til inspirasjon for så godt som alt i livet. Noe av det jeg har møtt sterkest i meg selv under behandlinger er frykten for å ikke være god nok. Den er et hemmende panser jeg har vanskelig for å ta av og et lokk som stenger for flyt. Rosenmetodens kravløshet er en gave jeg har måttet nærme meg over tid. Å gi behandling føles som å drikke av en healende kilde, det renser og fornyer meg hver gang. Dette åpne rommet som er Rosen... uten krav om at noe bestemt skal skje eller at vi må være på en bestemt måte... i dette rommet er healing mulig.


Rosen inspirerer megi livet. Jeg tror det beste vi kan gjøre for hverandre, også utenfor behandlingsrommet, er å lytte med åpent hjerte og å omfavne det som er. Min respekt for det naturlige vokser seg dypere for hver dag. Skjønnheten i hver enkelts naturlige vesen og i veien vi alle vandrer... Det fins en tillit i Rosenmetoden til livet og vår egen healingkraft som jeg mer og mer bøyer meg for. Noe i oss vil vekst, og det vi trenger for å heales, det kommer. Det har tatt tid for meg å innse at utvikling ikke handler om å være flink, men om å tillate.  


 

  Til å være her og nå, uten forventninger og krav, fritt og sant.

 


Min respekt for hver enkelts unike reise blir dypere for hver behandling. Og for livet! Storslagent, mystisk og underfullt.  


 

Jeg tror det beste vi kan gjøre for hverandre både i behandlinger og i livet er å lytte emd åpent hjerte og å omfavne det som er.

På sitt beste er en Rosenbehandling et åpent rom av healing. Slik tror jeg livet kan være også . 


  Jeg pleide å føle at jeg måtte være flink når jeg ga behandling. Nå stoler jeg mer på prosessen. Det beste vi kan gjøre for hverandre, i behandling såvel som i livet, er å stille oss åpne for stunden, lytte, være oss selv og å omfavne det som kommer.


Jeg ønsker å leve som en behandling i Rosen: Åpent, fritt og sant. Uten frykt eller krav.   

 Nærheten og kontakten med det innerste åpner meg som ingenting annet. Gradvis mister frykten sitt grep og noe annet kommer til: En spirende evne til å møte livet, meg selv og andre mennesker uten forventninger eller krav.


Jeg tror det er dette vi er her for. Healing... og vekst.


stoler gradvis mer på behandlingens mekanisme og på klientens evne til å få det ut av behandlingen som han eller hun har bruk for.(Bildene er fra Joanna Powells Gaian Tarot som fins i min nettbutikk.)


 I am here

to be healed